تربت: جلسه ای به ریاست دکتر نسیم بلوچ، رئیس جنبش ملی بلوچ (بی ان ام) تشکیل شد که در آن از اعضای کیچ و گوادر بخش کیچ-گوادر منتسب به نام شهید انور (وکیل) این حزب تشکیل و یک گروه پنج نفره برای سازماندهی این بخش تعیین شد.
محمد اقبال بلوچ، دبیر رفاه اجتماعی بی ان ام مهمان ویژه این نشست بود.
در این جلسه دکتر جلال بلوچ، نایب رئیس ارشد بی ان ام مسئولیت اعضا را به آنها یادآوری کرده و دبیر فرهنگ و اطلاعات پس از جلسه اعضا را در مورد پیشرفت های حزب بی ان ام آگاه کرد. انور بلوچ، یکی از اعضای ارشد بی ان ام نیز اسامی اعضا را برای کمیته سازماندهی ارائه کرد و با منسوب کردن نام شهید انور (وکیل) به بخش تازه تاسیس حزب، درمورد زندگی وی سخن گفت.
اعضای هیئت سازماندهی ارائه شده توسط انور بلوچ و نام پیشنهادی برای بخش کیچ-گوادر با اکثریت آرا تایید شد.
رئیس بی ان ام در این جلسه ضمن تبریک تأسیس سازمان جدید به اعضاء ابراز امیدواری کرد که بخش جدید بی ان ام نقش مهمی در پیشرفت حزب داشته باشد.
وی از همه تشکل های حزبی خواست تا برای موفقیت هدف حزبی دست به دست هم دهند و همکاران همفکر خود را بیابند و آنها را با بی ان ام مرتبط کنند. وی گفت که لازم نیست در این سفر به تنهایی به مقصد برسیم یا همیشه در آن حضور داشته باشیم، ما باید حزب را از طریق نهادینه سازی تثبیت کنیم. ما باید سهم خود را صادقانه انجام دهیم تا کار برای مسئولینی که بعد از ما می آیند راحت تر باشد.
وی با بیان اینکه باید بررسی کنیم که آیا در ده سال اخیر رکود داشته ایم یا کارمان پیشرفت کرده است، گفت که اگر پیشرفت نکرده ایم قطعا نقطه ضعف ماست. در نهایت وی از عملکرد نهادهای مختلف بی ان ام ابراز رضایت کرد.
وی گفت که پس از جلسه شورای ملی بی ان ام بسیاری از نهادهای جدید در قانون اساسی ایجاد شد. ما فکر می کردیم که ممکن است نتوانیم این مؤسسات را همزمان فعال کنیم، اگر بتوانیم حتی یک مؤسسه را در مدت تصدی خود فعال کنیم، این یک دستاورد بزرگ برای ما خواهد بود، اما توانستیم بیش از یک مؤسسه جدید را فعال کنیم که این یک توسعه خوب است و همه اینها حاصل تلاش و وظیفه شناسی فعالان حزب است. تلاش برای پیشرفت و استحکام این نهادها وظیفه فعالان حزب می باشد.
به همین مناسبت، محمد انور بلوچ، یکی از اعضای ارشد حزب درمورد زندگی شهید وکیل انور بلوچ مختصرا سخن گفت.
وی گفت که واجه انور اصالتا اهل ماشکیل بود. وی از دوران دانشجویی وارد سیاست شد. در دهه 1980 به افغانستان و از آنجا به اتحاد جماهیر شوروی نقل مکان کرد و در آنجا مدرک BALLB (حقوق) خود را گرفت و با سازمان دانشجویان بلوچ (BSO Sobh) مرتبط بود. زمانی که اتحاد جماهیر شوروی فروپاشید، رژیم مجاهدین در افغانستان مستقر شد و بلوچ ها مجبور به ترک افغانستان شدند، شهید انور همراه با سایر بلوچ ها به خانه بازگشت. در اینجا ایشان در منطقه دالبندن واقع در چاگی به وکالت پرداختند.
به گفته محمد انور، شهید حتی پس از بازگشت به بلوچستان رابطه خود را با دوستان سیاسی خود حفظ کرد. وی به دلیل هماهنگی عقیدتی و فکری با شهید غلام محمد بلوچ ارتباط نزدیک داشت. به همین دلیل بود که وقتی واجه غلام محمد بلوچ تصمیم گرفت به جای همراهی با حزب ملی دکتر مالک و دکتر عبدالحی، جنبش ملی بلوچستان (BNM) را حفظ کند، شهید واجه انور بلوچ نیز به وی پیوست. در جلسه شورای ملی حزب در سال 2004، واجه انور به عنوان معاون دبیرکل انتخاب شد.
«زمانی که شهید اکبر خان بگتی در سال 2006 توسط ارتش پاکستان به شهادت رسید و در واکنش به آن یک سری اعتراضات در سراسر بلوچستان آغاز شد، ایشان در صف مقدم تظاهرات در دالبندین بود. به عنوان معاون دبیرکل بی ان ام رژیم پاکستان حکم بازداشت شهید انور را به اتهامات دروغیگین صادر کرد. شما مدتی با این اتهامات واهی مبارزه کردید، اما زمانی که زمین بر شما تنگ شد، مانند برخی دیگر از دوستان، از وکالت و امتیازات دیگر صرف نظر کرده و پنهان شد تا آخر عمرش از سکوی بی ان ام فعالیت کرد.
به گفته محمد انور، در سال 2010 شهید در حال بازگشت به خانه بود و در راه بر اثر سکته قلبی جان خود را از دست داد.یک رهگذر سریعا او را به بیمارستان رساند. شناسایی جسد وی برای مردم مشکل بود، جسد ایشان به عنوان یک فرد ناشناس برای شناسایی در بیمارستان نگهداری شد که بعداً یکی از دوستانش وی را شناسایی کرد و جسدش برای دفن به منطقه زادگاهش منتقل شد.
وی اگرچه بر اثر سکته قلبی درگذشت اما جنبش ملی بلوچ به دلیل مجاهدت طولانی و جان باختن در راه مبارزه آزادی، وی را شهید می نامد.
“به پاس قدردانی از خدمات ایشان بی ان ام بخش کیچ-گوادر را به نام شهید وکیل انور بلوچ منسوب کرده است که این فداکاری ها و تعهد ایدئولوژیک وی را به ما یادآوری خواهد کرد.”