نماینده جنبش ملی بلوچ در تظاهرات آلمان به مناسبت دهمین سالگرد پیروزی کردها بر داعش شرکت کرد

شلی تأکید کرد که نقش زنان در پیشرفت انقلابی هر ملت بسیار حیاتی است.

بی ان ام آلمان

شلی بلوچ، دبیر مشترک جنبش ملی بلوچ (بی ان ام ) آلمان، به نمایندگی از حزب در تظاهراتی که به مناسبت دهمین سالگرد پیروزی کردها بر داعش در کوبانی برگزار شد، شرکت کرد. این تظاهرات در میدان اپرپلاتز شهر هانوفر آلمان برگزار گردید و شلی بلوچ در آن با مبارزات کردها ابراز همبستگی کرد.

وی در سخنرانی خود خطاب به معترضان کرد اظهار داشت که بلوچ‌ها و کردها با شرایط مشابهی مواجه هستند. هر دو ملت دهه‌هاست که قربانی ظلم‌های دولتی، انقیاد و ستم بوده‌اند.

شلی تأکید کرد که نقش زنان در پیشرفت انقلابی هر ملت بسیار حیاتی است. وی به این نکته اشاره کرد که خوشبختانه هم کردها و هم بلوچ‌ها از نیروی زنان شجاع، آگاه به مسائل سیاسی و مستقل برخوردار هستند.

او با استناد به گزارش‌های سازمان‌های حقوق بشری معتبر، مانند دیده‌بان حقوق بشر و سازمان عفو بین‌الملل، گفت که مواردی از ناپدید شدن اجباری زنان بلوچ مستند شده است. این زنان برای مجازات مردانی که در مبارزات آزادی‌خواهانه شرکت دارند، هدف قرار می‌گیرند. چنین ناپدید شدن‌هایی نقض قوانین بین‌المللی از جمله میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی (ICCPR) است.

وی همچنین به تهدیدها، آزار و اذیت‌ها و در مواردی تبعید فعالان زن و روزنامه‌نگاران مدافع حقوق بلوچ اشاره کرد و نمونه‌ای از آن را تبعید شهید بانک کریمه به کانادا دانست.

شلی بلوچ در پایان گفت: «اهمیت زنان بلوچ در مبارزات نمادی از شجاعت و تعهد آنها به عدالت است. با وجود چالش‌های جدی، آنها همچنان نقش خود را به عنوان حافظان فرهنگ بلوچ و صدای مقاومت ایفا می‌کنند.»

Share This Article