ژنو: دکتر نسیم بلوچ، رئیس جنبش ملی بلوچ (بی اِن اِم) در یک نشست جانبی جنبش تحفظ پشتون ها (پی تی اِم) در ژنو به مناسبت پنجاه و دومین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد (UNHCR) گفته است که جامعه بینالملل باید به وضعیت اسفبار ملتهای تحت ستم توجه کرده و به آن رسیدگی کند. وی گفته است که ما با همکاری یکدیگر میتوانیم جنبشی قوی و مؤثر برای عدالت، صلح و آزادی برای همه ملتهای تحت ستم ایجاد کنیم.
دکتر نسیم بلوچ در ادامه گفت که بلوچستان از زمان اشغالش توسط پاکستان در سال ۱۹۴۸ میلادی با نقض حقوق بشر متعددی مواجه بوده است که باعث نگرانی سازمان های داخلی و بین المللی حقوق بشر شده است. مفقودی اجباری، قتل های فراقانونی، شکنجه و بدرفتاری، و محدودیت در آزادی بیان برخی از بی رحمانه ترین موارد نقض حقوق بشر هستند. مفقودی اجباری در بلوچستان و خیبر پختونخواه بیداد می کند. افراد بی شماری از جمله فعالان سیاسی، روزنامه نگاران و دانشجویان توسط نیروهای امنیتی رژیم و یا توسط افراد نیابتی آنها به اجبار مفقود می شوند. تعداد زیادی از این افراد تاکنون به اجبار مفقود هستند و خانواده های آنها همچنان به دنبال برقراری عدالت هستند. رژیم پاکستان همچنین محدودیت هایی را برای آزادی بیان و تجمع، به ویژه برای کسانی که از سیاست های دولت انتقاد می کنند یا از استقلال ملت های خود دفاع می کنند، اعمال کرده است.
وی با تشریح وضعیت کنونی حقوق بشر در مناطق تحت سلطه گفت که این نقض حقوق بشر باعث ایجاد ترس و ناامنی برای مردم و به ویژه براہ منتقدان سیاست های رژیم پاکستان شده است. رژیم پاکستان به دلیل عدم رسیدگی به این تخلفات و برقراری عدالت برای قربانیان و خانواده های آنها همواره مورد انتقاد قرار گرفته است. حتی سیاستمداران برجسته ای مانند علی وزیر، یکی از اعضای مجلس ملی پاکستان که نماینده پی تی ام و منطقه وزیرستان است، در دوران بازداشت غیرقانونی با بدرفتاری مواجه شده است. بنابراین، می توان وضعیت یک بلوچ، پشتون، سندی، کشمیری یا گلگت بلتستانی معمولی را تصور کرد.
وی گفت که من میخواهم بر اهمیت اقدامات سازمان ملل متحد برای رسیدگی به نقض شدید حقوق بشر که در بلوچستان، ک پی ک و سایر ملل تحت ستم رخ میدهد، تأکید کنم. برای اطمینان از ارزیابی منصفانه وضعیت، برای سازمان ملل متحد و سایر سازمانهای بینالمللی ضروری است که دیدگاهها و گزارشهای افرادی را که بیشترین آسیب را از نقض حقوق بشر متضرر میکنند، بگنجانند.
دکتر نسیم گفت که جامعه بین المللی باید رویکردی فعالانه در رسیدگی به وضعیت حقوق بشر اتخاذ کند. سکوت جامعه جهانی در قبال این موضوع به رژیم پاکستان این اجازه را داده است که سیاست های سرکوب و نقض حقوق بشر خود را بدون مجازات ادامه دهد. ضروری است که جامعه بینالمللی به مصیبت ملتهای ستمدیده توجه کرده و به آن رسیدگی کند.
رئیس بی ان ام حمایت جامعه جهانی در برابر جنایات پاکستان را موثر توصیف کرد و گفت که پی تی ام و سایر سازمان هایی که در جهت بهبود کشورهای تحت ستم کار می کنند، برای تقویت صدای خود و تغییر به حمایت بین المللی نیاز دارند. رسانه های بین المللی موارد نقض حقوق بشر و مبارزات سیاسی کشورهای تحت ستم در پاکستان را باید گزارش دهند. علاوه بر این، سازمانهای غیردولتی بینالمللی و سازمانهای حقوق بشری باید با فعالان و سازمانهای محلی همکاری کنند تا موارد را در سطح وسیعتری ثبت کنند.
وی به همین مناسبت بر اتحاد و همبستگی بین ملتهای تحت ستم تاکید کرد و گفت که نه تنها بلوچها و پشتونها، بلکه سندیها، کشمیریها و گلگت بلتستانیها نیز در پاکستان با همین ظلم ها روبرو هستند و از هویت، فرهنگ و زبان خود محروم شدهاند. فعالیتهای سیاسی و اجتماعی ما سرکوب شده است و کسانی که جرأت میکنند علیه این جنایات صحبت کنند، به اجبار مفقود شده و در نهایت کشته میشوند.
وی گفت که در مواجهه با چنین ظلمی، برای ما بسیار مهم است که با توجه به ریشه های تاریخی خود در یک جبهه متحد شده و علیه ظالم مشترک با هم کار کنیم.
دکتر نسیم بلوچ گفت که ما باید روابط تاریخی بلوچ و پشتون را مبنای مبارزه مشترک علیه مهاجمان خارجی قرار دهیم، بلوچ و پشتون دارای تاریخ غنی از پیوندهای فرهنگی، زبانی و تاریخی هستند و قرن ها روابط نزدیک و مشترک داشته اند. آنها در زمان جنگ و صلح در برابر متجاوزان و استعمارگرانی مانند انگلیسی ها در کنار هم ایستاده اند و در مواقع ضروری درهای خود را به روی یکدیگر باز کرده اند. در طول جنگ شوروی-افغانستان، بسیاری از پناهجویان از افغانستان به بلوچستان پناه بردند و به همین ترتیب، بسیاری از پناهجویان بلوچ با حمایت مردم افغانستان، پناهگاه امنی در افغانستان پیدا کردند.