لندن: در روز جهانی حقوق بشر، جنبش ملی بلوچ مناظرهای را در پارلمان بریتانیا به میزبانی جان مکدانل، عضو پارلمان برگزار کرد.
سخنرانان در این مراسم بر نقض شدید حقوق بشر در بلوچستان تأکید کردند و بر نیاز فوری به توجه و اقدام جهانی برای رسیدگی به این جنایات تأکید نمودند. آنها تأکید کردند که ملت بلوچ در حال تحمل سرکوب شدید دولتی، مفقودی اجباری و کشتارهای فراقانونی است که نیاز به مداخله بینالمللی برای پایان دادن به این جنایات دارد.
سخنرانان شامل جان مکدانل، نماینده مجلس، جرمی کوربین، نماینده مجلس، ریچارد بورگون، نماینده مجلس، رئیس جنبش ملی بلوچ دکتر نسیم بلوچ، سمی دین بلوچ، دکتر صبیه بلوچ، دکتر نصیر دشتی، فهیم بلوچ و سلیم الهی بلوچ بودند.
جان مکدانل تأکید کرد که با وجود روابط نزدیک بریتانیا با پاکستان، نباید در قبال نقض حقوق بشر در بلوچستان سکوت کند. او از نمایندگان پارلمان خواست تا دولت را تحت فشار قرار دهند تا از عدالت برای مردم بلوچ دفاع کند.
دکتر نسیم بلوچ، رئیس جنبش ملی بلوچ، که خود دو بار قربانی مفقودی اجباری توسط ارتش پاکستان شده است، تجربیات شخصی خود را به اشتراک گذاشت. وی تصریح کرد: «تنها دلیل زنده ماندن من در سلولهای شکنجه پاکستان، اعتقاد تزلزلناپذیرم به استقلال بلوچستان بود که این اعتقاد مایه استقامت و امید من شد. مردان و زنان بلوچ قربانی مفقودی اجباری، قتلهای فراقانونی و سرکوب بیامان از سوی رژیم پاکستان ہستند. بلوچستان به سرزمینی تبدیل شده که در آنجا مردم زیر سایه ترس و وحشت اعمال تروریستی رژیم زندگی می کنند.
فهیم بلوچ، وزیر خارجه جنبش ملی بلوچ در مورد تأثیر عمیق و پایدار مفقودی اجباری بر خانوادههای قربانیان صحبت کرد. وی بر عزم تزلزلناپذیر ملت بلوچ برای دستیابی به آزادی علیرغم ربوده شدنهای بیامان و خشونتی که متحمل میشوند، تأکید کرد.
دکتر نصیر دشتی به شرایط غیر انسانی ملت بلوچ، الحاق غیرقانونی بلوچستان و آثار زیانبار دخالت چین از طریق کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC) توجه کرد. او خواستار پاسخگویی جهانی در قبال اقدامات پاکستان و چین شد.
سمی دین بلوچ، یکی از رهبران برجسته کمیته همبستگی بلوچ ها، مبارزات خانوادهاش را پس از مفقودی اجباری پدرش به اشتراک گذاشت و خطراتی را که خانوادههای جویای عدالت با آن روبرو هستند برجسته کرد. وی بر نیاز فوری به همبستگی بینالمللی برای مبارزه با این جنایات علیه ملت بلوچ تأکید کرد.
دکتر صبیها بلوچ، یکی از رهبران کمیته همبستگی بلوچ ها در مورد محرومیت از حقوق اولیه در بلوچستان و سرکوب وحشیانه فعالان صلحطلب که با کمک مالی چین امکانپذیر شده است، بحث کرد. او خواستار تشکیل یک هیئت حقیقتیاب بینالمللی برای افشای و رسیدگی به جنایات منطقه شد.
سلیم الهی بلوچ مفقودی اجباری برادرش زاهد بلوچ، یکی از رهبران دانشجویی، را بازگو کرد. او به شدت از جامعه بینالمللی درخواست کرد که به مفقودی های اجباری در بلوچستان پایان دهد.
جرمی کوربین، نماینده مجلس، بر اهمیت افزایش آگاهی جهانی در مورد جنایات بلوچستان و تقویت همبستگی با جوامع تحت ستم در سراسر جهان تأکید کرد.
در پایان جنبش ملی بلوچ از جان مکدانل و دیگر نمایندگان مجلس به خاطر تلاشهایشان برای امکانپذیر ساختن این رویداد مهم قدردانی کرد.
فیلم ها و تصاویر