نهاد حقوق بشری پانک، وابسته به جنبش ملی بلوچ (BNM)، در گزارش ماهانهی خود از افزایش نگرانکنندهی نقض حقوق بشر در بلوچستان طی ماه مارس ۲۰۲۵ خبر داده است. طبق این گزارش، ۱۸۱ مورد مفقودی اجباری و ۱۲ مورد قتل فراقانونی ثبت شدهاند.
بر اساس گزارش پانک، نیروهای پاکستانی و جوخههای مرگ وابسته به آنها در سطح گستردهای اقدام به ربایش و مفقودی اجباری افراد کردند. این اقدامات بیشتر دانشجویان، فعالان اجتماعی و اعضای جامعه مدنی را هدف قرار داده است. پانک اعلام کرد که ۸۷ نفر پس از بازداشتهایی شبیه به آدمربایی آزاد شدند و بسیاری از آنها آثار شکنجه شدید را بر بدن داشتند. این بازداشتها اغلب بدون حکم قضایی یا روند قانونی انجام گرفتهاند.
در ادامه جزئیات، پانک اعلام کرد که بیشترین موارد مفقودی اجباری، هرکدام ۳۷ مورد، در شال (کویته) و کلات گزارش شدهاند. دیگر مناطق آسیبدیده شامل دیره بگتی (۱۸)، گوادر (۱۵)، نوشکی (۱۳)، دیره غازیخان (۱۰)، کیچ (۹)، بارکان (۸)، آواران (۷)، کراچی (۶)، لسبیله (۵)، مستونگ (۴)، پنجگور (۳)، و نصیرآباد (۲) هستند. همچنین در اسلامآباد، کچی، جعفرآباد، جیکبآباد و خضدار نیز هرکدام یک مورد مفقودی اجباری ثبت شده است.
پانک خاطرنشان کرد که بسیاری از افرادی که به صورت فراقانونی کشته شدهاند، پیشتر قربانی مفقودی اجباری بودند. از جمله نظام بلوچ که در ۱۱ مارس از گلی، بلیده ربوده شد و جسد وی روز بعد یافت شد. برادر وی، شاهنواز بلوچ نیز بعداً در کیچ با شلیک گلوله کشته شد. یکی دیگر از قربانیان، شاهجهان کرد، برادر زاهد بلوچ (رهبر به اجبار ناپدیدشده سازمان دانشجویان بلوچ) بود که در منطقه نال خضدار به قتل رسید.
یک واقعهی دردناک در تاریخ ۲۱ مارس در جریان یک تظاهرات مسالمتآمیز رخ داد؛ این تجمع برای درخواست آزادی افراد ناپدیدشده برگزار شده بود. پانک گزارش داد که نعمت بلوچ ۱۲ ساله، حبیب بلوچ و امداد بلوچ در حین اعتراض به ضرب گلوله کشته شدند. پانک شهادت نعمت بلوچ را “نماد سرکوب دولتی” خواند.
در ۲۳ مارس، احسان بلوچ، فعال BYC و مغازهدار، در خضدار به قتل رسید. پانک این قتل را “ترور هدفمند برنامهریزیشده” توصیف کرد. چند روز بعد، در ۲۶ مارس، اجساد شکنجهشدهی توصیف، ظهیر و ارشاد بلوچ که پیشتر ربوده شده بودند، در مشکے کشف شد. پانک همچنین از کشف اجساد سیف بلوچ و انس بلوچ ، که ماهها ناپدید شده بودند، در اواخر مارس خبر داد.
گزارش همچنین جزئیات بازداشتهای غیرقانونی فعالان سیاسی برجسته را شامل میشود، از جمله دکتر ماہرنگ بلوچ، بیبو بلوچ، بیبگر بلوچ و شاهجی صبغتالله بلوچ، که تحت قانون MPO بازداشت و به زندان ھُده در شال منتقل شدهاند.
پانک نگرانی شدید خود را نسبت به دفن مخفیانه ۱۳ جسد ناشناس در قبرستان کاسی ابراز کرده است، که احتمال میرود این اجساد متعلق به قربانیان مفقودین اجباری در گذشته باشند. این نهاد خواستار انجام فوری تحقیقات پزشکی قانونی درباره این تدفینها شد.
پانک سرکوب جاری دولت را نقض آشکار قوانین بینالمللی حقوق بشر دانسته و از سازمان ملل و نهادهای بینالمللی حقوق بشر درخواست مداخله فوری و پاسخخواهی از دولت پاکستان کرده است.