شال: در گزارش سالانه پانک، سازمان حقوق بشر جنبش ملی بلوچ (بی اِن اِم) گفته شده است که در سال ۲۰۲۲ میلادی نیروهای پاکستانی در بلوچستان ۶۲۹ نفر را به اجبار مفقود کرده، ۱۹۵ نفر را به طور فراقانونی به قتل رسانده و ۱۸۷ نفر را شکنجه کرده اند.
به گزارش پانک، سال گذشته ۱۹۷ مفقود شده اجباری از سلول های شکنجه ارتش پاکستان آزاد شده اند.
این گزارش وضعیت حقوق بشر بلوچستان در طول سال را با اینفوگرافیک برجسته کرده است. بر این اساس، در ژانویه سال گذشته میلادی ۹۲ نفر توسط ارتش پاکستان به اجبار مفقود، ۱۵ نفر به قتل رسیده و یک نفر شکنجه شده است. در ماه فوریه ۹۵ نفر به اجبار مفقود، ۴۲ نفر به قتل رسیده و ۵ نفر شکنجه شده اند. در ماه مارس ۶۲ نفر به اجبار مفقود، ۱۹ نفر به قتل رسیده و ۶ نفر شکنجه شده اند. در ماه آوریل ۵۰ نفر به اجبار مفقود، ۳۹ نفر به قتل رسیده و ۱۸ نفر شکنجه شده اند. در ماه مه ۶۱ نفر به اجبار مفقود، ۵ نفر به قتل رسیده و ۲۲ نفر شکنجه شده اند. در ماه ژوئن ۲۶ نفر به اجبار مفقود، ۱۱ نفر به قتل رسیده اند. در ماه ژوئیه، ۴۶ نفر به اجبار مفقود، ۱۶ نفر به قتل رسیده و ۲۸ نفر شکنجه شده اند. در ماه اوت ۵۵ نفر به اجبار مفقود، ۵ نفر به قتل رسیده و ۳۷ نفر شکنجه شده اند. در ماه سپتامبر ۳۰ نفر به اجبار مفقود، ۲ نفر به قتل رسیده ع ۱۹ نفر شکنجه شده اند. در ماه اکتبر ۳۸ نفر به اجبار مفقود، ۱۵ نفر به اجبار مفقود و ۱۸ نفر شکنجه شده اند. در نوامبر ۳۶ نفر به اجبار مفقود، ۲۳ نفر به قتل رسیده و ۱۴ نفر شکنجه شده اند و در دسامبر، آخرین ماه سال نیز ۳۸ نفر به اجبار مفقود، ۲ نفر به قتل رسیده و ۱۹ نفر شکنجه شده اند.
در این گزارش آمده است که سال ۲۰۲۲ میلادی در بلوچستان مملو از تراژدی انسانی از جمله مجازات دسته جمعی، مفقودی اجباری، قتل عام و خشونت بوده است. سازمان مبارزه با تروریسم پلیس پاکستان (سی تی دی) که تحت ارتش پاکستان و اف سی (سپاه مرزی) فعالیت می کند صدها بلوچ از جمله زنان و کودکان را از مناطق مختلف بلوچستان و سند به اجبار مفقود کرده و با مورد مجازات دسته جمعی قرار دادن، آنها را شکنجه کرده است.
در این گزارش آمده است که در بلوچستان برای احزاب ملی گرا ممنوعیت کامل وضع شده است و تنها ارتش پاکستان و گروه های طرفدار نظامی از آزادی سیاسی برخوردارند. به دلیل ممنوعیت احزاب ناسیونالیست، یک خلاء سیاسی در بلوچستان ایجاد شده است که ارتش پاکستان با هواداران خود سعی در پر کردن آن دارد.
به گزارش پانک، خانواده های قربانیان مفقودی اجباری از انزوای سیاسی برای رقابت با نیروهای نظامی در بلوچستان رنج می برند. خانواده های بلوچ سالهاست که برای آزادی عزیزانشان در حال تظاهرات هستند. مذاکرات متعددی بین دولت و خانوادهها صورت گرفته است اما دولت بی اختیار پاکستان نتوانسته به وعدههای خود عمل کند و قانون را اجرا کند. حتی نخست وزیر پاکستان شهباز شریف گفته است که “من با افراد قدرتمند درباره مفقودی اجباری افراد صحبت خواهم کرد”. این امر روشن می کند که دولت های به اصطلاح دموکراتیک پاکستان قدرت ندارند و مرکز قدرت ارتش پاکستان است. به همین دلیل مذاکرات بین دولت و خانواده ها بی نتیجه مانده و بحران انسانی در بلوچستان عمیق تر شده است.