شال: طبق گزارش ماهانه پانک، سازمان حقوق بشر جنبش ملی بلوچ (بی اِن اِم)، در ماه ژانویه ۲۰۲۳ میلادی نیروهای پاکستانی ۴۱ نفر به شمول ۱۸ دانشجو و یک خبرنگار را از بلوچستان به اجبار مفقود کرده اند. از آمار مذکور ۱۴ مفقود شده اجباری پس از شکنجه های شدید جسمی و روحی از سلول های شکنجه ارتش پاکستان آزاد شده اند.
به گزارش پانک، در دسامبر ۲۰۲۲ و ژانویه ۲۰۲۳ موارد قتل های غیرقانونی و مفقودی اجباری افراد به طور قابل توجهی در بلوچستان افزایش یافته است.
در گزارش منتشر شده توسط پانک آمده است که این روند نقض آشکار کنوانسیون های سازمان ملل متحد علیه قتل های فراقانونی و مفقودی اجباری است. حق حیات و آزادی از شکنجه در معاهدات بینالمللی متعددی از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی و کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه شکنجه (سی اِی تی) و سایر کنوانسیون هایی که علیه ظلم و افعال غیرانسانی هستند، ذکر شده است.
در این گزارش آمده است که مفقودی اجباری و شکنجه طبق قوانین بین المللی به طور جهانی محکوم و ممنوع است اما در بلوچستان از این تاکتیک ها برای ادامه اشغال اجباری بر این سرزمین استفاده می شود.
پانک از جامعه جهانی خواسته است که پاکستان را پاسخگو دانسته و برای حمایت از حقوق بشر اقدام کند. سازمان ملل متحد و سایر سازمان های بین المللی باید برای نظارت، تحقیق و ارائه کمک به قربانیان خشونت و خانواده های آنها تلاش کنند.
پانک در چهل و دومین نشست یو پی آر (بررسی دوره ای جهانی) در سازمان ملل از هند، اسرائیل، هلند، ایتالیا، پاراگوئه و دیگر کشورها نام برده و گفته است که این کشورها از پاکستان خواسته اند که به مفقود کردن اجباری افراد پایان دهد، این کشورها نگرانی های خود در مورد حقوق جنسیت های مختلف و اقلیت های مذهبی در پاکستان را نیز ابراز داشته اند. پانک از این عمل کشورهای مذکور قدردانی کرده است.