جنبش ملی بلوچ (بی ان ام) به مناسبت روز جهانی حقوق بشر در دو شهر کلن و کمنیتس آلمان تظاهراتی برگزار کرد. در جریان اعتراضات، اعضای بی ان ام با برافراشتن بنرها و پلاکاردهایی خواسته های خود و وضعیت وخیم بلوچستان را برجسته کردند.
سخنرانان نقض مداوم حقوق بشر در بلوچستان را رجسته کردند، جایی که رژیم پاکستان همچنان به سرکوب سیستماتیک خود ادامه می دهد.
شرحسن، رئیس بخش آلمان بی ان ام در سخنرانی خود گفت که شهروندان بلوچستان با محروم کردن آنها از حقوق اولیه انسانی، مورد خشونت قرار می گیرند. وی گفت که تشکیلات پاکستان در نسل کشی سیستماتیک ملت بلوچ دست دارد.
امجد مراد، وزیر دارایی بخش آلمان بی ان ام از جامعه بینالمللی خواست که به حمایت از حقوق بشر متعهد بماند و به وضعیت اسفبار مردم بلوچ که تحت سیاستهای اقتدارگرایانه پاکستان رنج میبرند، توجه داشته باشد.
عزیر بلوچ، عضو بی ان ام جزئیات جنایات دولتی در بلوچستان را شرح داد. وی گفت که نیروهای پاکستانی در مفقودی اجباری، قتل های فراقانونی و ربودن افراد بی گناه که در برخوردهای ساختگی به عنوان تروریست کشته می شوند، دست دارند. وی این اقدامات را نقض جدی حقوق بشر خواند و خواستار مداخله فوری جامعه جهانی شد.
شای جامی، شاعر وعضو بی ان ام از سکوت جامعه جهانی در قبال رنج های بلوچستان انتقاد کرد. وی گفت: این مشکلات بارها در مجامع بین المللی مطرح شده است اما با وجود این به وضعیت اسفبار ملت بلوچ توجهی نمی شود.
آصف بلوچ، عضو بی ان ام بر اهمیت روز حقوق بشر تاکید کرد و گفت که در حالی که جهان این روز را جشن می گیرد، خانواده ها در بلوچستان در خیابان ها اعتراض می کنند و خواستار اجرای عدالت برای عزیزان به اجبار مفقود شده خود هستند.
بختاور زاهد، یکی از اعضا بی ان ام گفت که جنایات در بلوچستان تصادفی نیستند، بلکه بخشی از یک استراتژی سیستماتیک برای سرکوب جنبش استقلال بلوچ هستند. وی تاکید کرد که حق تعیین سرنوشت ملت بلوچ باید به رسمیت شناخته شود تا صلح و عدالت برقرار شود.
بانک شالی ذاکر، عضو بی ان ام هشدار داد که اگر اقداماتی برای توقف این جنایات انجام نشود، عواقب آن بسیار گسترده خواهد بود. وی از جامعه جهانی خواست تا مداخله فوری داشته باشد.
خانم حمده بلوچ، عض بی ان ام وضعیت اسفناک خانواده های افراد ناپدید شده را برجسته کرد و گفت که موارد ناپدید شدن اجباری منبع شوک و ترس برای ملت بلوچ است.
عابد حسین، یکی از حامیان جنبش بلوچ گفت که دولت در تلاش است تا صدای ملت بلوچ را از طریق بکارگیری قدرتش سرکوب کند. او همچنین تجربیات شخصی خود از جمله مواجهه با سرکوب های دولتی را بازگو کرد و خواستار اقدام جامعه جهانی در برابر این سرکوب شد.