شال: سخنگوی جنبش ملی بلوچ (بی اِن اِم) در بیانیه ای از یورش نظامی ارتش پاکستان در دیره بُگتی ابراز نگرانی کرده و گفته است که ارتش پاکستان مردم غیرنظامی در دیره بگتی را هدف قرار می دهد. استفاده از نیروی نظامی و هلیکوپترهای جنگی علیه غیرنظامیان باعث خسارات مالی و جانی شده است، این در حالی است که ده ها غیرنظامی پس از دستگیری در جریان یورش نظامی به اجبار مفقود شده اند.
این یورش نظامی که در روز یکشنبه، دهم سپتامبر به طور گسترده در نواحی مختلف دیره بگتی آغاز شده است در مناطقی همچون سوئی، اوچ، گندوئی، سوناری مت، سردر پتّی، بشک، دم و لگر در جریان است. استفاده از هلیکوپترهای جنگنده در این یورش نیز تایید شده است.
منابع محلی گفته اند که تعداد زیادی از کماندوهای اِس اِس جی مجهز به سلاح های مدرن ارتش پاکستان نیز در این عملیات نظامی شرکت دارند. کاروانی از کماندوها متشکل از چهل کامیون در حال حرکت در منطقه دیده شده است به همین دلیل بیم خونریزی بیشتر در منطقه وجود دارد.
در طی این لشکرکشی ارتش پاکستان عزیز بگتی، شاعر بلوچی زبان و افراد زیاد دیگری از جمله سلیمان بگتی، حاجی میان خان بگتی، علی بخش فرزند علی خان بگتی، پتان بگتی فرزند مرزان بگتی، هاشم فرزند سوری بگتی، بابل بگتی، بجار فرزند حاجی سبزل بگتی، کریم بگتی و مصطفی بگتی را پس از دستگیری به اجبار مفقود کرده است.
سخنگوی بی ان ام افزود که تعداد افراد به اجبار مفقود شده بسیار بیشتر از آمار مذکور است که در میان آنها حداقل دو کودک نابالغ نیز وجود دارد. بسیاری از مردم به دلیل ترس مفقودی اجباری عزیزان خود را فاش نمی کنند و همچنین به دلیل دسترسی محدود به منطقه و نبود وسایل مخابراتی و زیاد بودن فاصله روستاهای کوهستانی از یکدیگر، جزئیات مفقودی های اجباری و دیگر تلفات به درستی گزارش نمی شود.
منطقه تحت یورش نظامی بیشتر شامل روستاهای کوهستانی به صورت گسترده و پراکنده می باشد و ارتش پاکستان این منطقه وسیع را محاصره کرده و ارتباط ده ها روستا را قطع کرده است.
وی گفت که ارتش پاکستان برای تصرف منابع بلوچستان در گوشه و کنار بلوچستان گسترده شده است. بلوچ ها خواهان استقلال سرزمین خود و اقتدار ملی بلوچ بر منابع خود هستند که در پاسخ به آن تلاش برای سرکوب آنها با نیروی نظامی صورت می گیرد.
سخنگوی این حزب در ادامه گفت که مرکز عملیات تهاجمی نظامی اخیر بار دیگر سوئی است، جایی که پاکستان در 73 سال گذشته غارت «گاز طبیعی» از آنجا را آغاز کرده است تا نیازهای پنجاب و شهرهای بزرگ پاکستان را برآورده کند. از زمان کشف گاز در سوئی، ارتش پاکستان کنترل کامل این منطقه را در دست دارد. پاکستان مانند سایر مناطق در بلوچستان نیز سیاست استعماری «تفرقه بینداز و حکومت کن» را برای کنترل منابع دنبال می کند که بر اساس این سیاست، جامعه دوپاره شده است.
وی گفت که سرفراز بگتی وزیر کشور موقت پاکستان یک تروریست دولتی است که جوخه های مرگ محلی را برای ارتش پاکستان اداره می کند. در 29 مارس 2018، ارتش پاکستان وفاداران خود را جمع کرد و حزبی به نام “حزب عوامی بلوچستان” را تأسیس کرد که اعضای اصلی آن شامل “انورالحق کاکر” نخست وزیر موقت پاکستان است. این گروه علیه سیاست ملی و منافع ملی بلوچ بسیج شده است. ارتش پاکستان با قرار دادن این دست نشانده های خود در ادارات کلیدی می خواهد به اهداف خود در بلوچستان دست یابد. غارت منابع بلوچستان در رأس این اهداف است.
وی گفت که سرفراز بگتی دیره بگتی را مستعمره خود می داند که توسط ارتش پاکستان به وی داده شده است. از این رو از اوج گرفتن آگاهی ملی بلوچ در اینجا ترس دارد. او افرادی را که با ایدئولوژی و ضد ملی گرایی اش مخالف هستند را با توطئه هدف قرار می دهد.
سخنگوی بی ان ام از سازمان های حقوق بشر و جامعه بین المللی درخواست کرده است که فورا برای توقف کشتار نظامی در دیره بگتی مداخله کنند.