سخنگوی جنبش ملی بلوچ (بی ان ام) در بیانیه ای نگرانی خود را از عملیات موسوم به عزم استحکام ابراز کرده و گفته است که عملیات موسوم به عزم استحکام باعث افزایش کشتار غیرقانونی و مفقودی اجباری در بلوچستان و پختونخوا خواهد شد. برای توقف این خونریزی مورد انتظار، اتحاد بین ملت های تحت سلطه، مداخله کشورهای همسایه و قدرت های جهانی ضروری است.
وی گفت که پاکستان یک کشور شکست خورده است که ارتش مسلط در آن آزمایش های جدیدی را برای ادامه اشغال خود انجام می دهد. همه اینها فقط یک تلاش ناموفق برای طولانی کردن غارت و اشغال نظامی است. این امر منجر به مرگ و میر بیشتر، نقض حقوق بشر و افزایش جرایم جدی مانند مفقودی اجباری خواهد شد.
سخنگوی بی ان ام گفت: از زمان اشغال بلوچستان، ارتش پاکستان با استفاده از همه امکانات و قدرتش، روزانه با ملت بلوچ می جنگد. در تاریخ 28 مه 1998 انفجارهای هسته ای در چاغی بلوچستان انجام شد که به دلیل اثرات تشعشعات آن، منطقه وسیعی تحت تأثیر قرار گرفت. ساکنان ده ها روستای واقع در مسیر سی پیک به دلیل کشتار مداوم نظامی آواره شده اند. هزاران نفر از دیره بگتی، کوهلو و کاهان رانده شده و مجبور به سکونت در مناطق دیگر در داخل و خارج از بلوچستان شده اند. حتی از جنگ افزارهای بدون سرنشین نیز علیه ملت بلوچ استفاده می شود و در خارج از مرزهای بین المللی نیز بلوچ ها از شر پاکستان در امان نیستند. با همه اینها، کشتار نظامی به نام «عزم استحکام» منجر به ویرانی و مهاجرت بیشتر ملت بلوچ خواهد شد.
وی گفت که رژیم پاکستان می خواهد با تغییر جمعیت بلوچستان، سواحل و منابع بلوچستان را تصرف کند. هر زمان که حزب مردم پاکستان (پی پی پی) در پاکستان به قدرت رسیده تجاوزات رژیم علیه ملت بلوچ افزایش یافته است. حالا نیز آصف علی زرداری اولین بیانیه را در حمایت از کشتار نیروها در بلوچستان داده است. با وجود پایان غم انگیز ذوالفقار علی بوتو و خانم بی نظیر بوتو، حزب بوتو با تسهیل ارتش در حال تکرار تاریخ خود است که برای یک حزب سیاسی شرم آور است.
سخنگوی بی ان ام بر اتحاد و همبستگی بین ملت های تحت سلطه و احزاب سیاسی ملی تاکید کرد و گفت که نیروهای ملی و میهنی بلوچ و پختون باید با کنار گذاشتن اختلافات کوچک در برابر دشمن متحد شوند تا دشمن در همه جبهه ها شکست بخورد. قبل از یک ائتلاف سیاسی گسترده، نیاز به توافق و اشتراک هم زبانی در مورد منافع ملی و یک ذهنیت هماهنگ میان فعالان سیاسی در شکلدهی و ترویج یک روایت ملی وجود دارد. بیایید بدون تحمیل شرایط خود به یکدیگر، محیطی مساعد برای اتحاد ایجاد کنیم.
وی گفت که بیم آن می رود که در پالیسی جدید، پاکستان محاصره آوارگان بلوچ در کشورهای همسایه را تشدید کند. پاکستان سعی خواهد کرد مشکلات و ناکامی های خود را بر سر کشورهای همسایه بگذارد تا آنها را تحت فشار قرار دهد زیرا قدرت نظامی پاکستان در برابر مقاومت بلوچ ها شکست خورده است و چین، مالک اصلی سی پیک از تدابیر امنیتی پاکستان کاملاً ناامید است. همه اینها تلاشی برای دلجویی از چین پس از بازگشت از سفر به چین است که پیامدهای منفی گسترده ای برای منطقه ما خواهد داشت.
سخنگوی جنبش ملی بلوچ در پایان گفت: کشورهای همسایه به جای به تماشا نشستن باید با موضعی صریح با این موضوع مخالفت کنند و با دیپلماسی، پاکستان را در سطح جهانی پاسخگو بدانند تا ارتش پاکستان از ارتکاب جنایت علیه بشریت باز آید. صلح بلوچستان و پشتون خواه ضامن ثبات و رفاه منطقه است و این تنها زمانی امکان پذیر است که ملت های تحت سلطه مالک سرزمین خود باشند. پاکستان بار سنگین سیاست های شکست خورده خود را به دوش می کشد و با گذاشتن بار بر دوش همسایگان خود در تلاش برای جمع آوری کمک های بین المللی می باشد تا از این طریق بتواند کشور در حال فروپاشی را برای مدت بیشتری سر پا نگه دارد تا نخبگان نظامی و سیاستمداران تسهیل کننده آن بتوانند سرمایه بیشتری به جیب بزنند.